Saako suomessa pitää hallussaan , tuoda maahan ja myydä tislaislaitetta, jolla voi valmistaa alkoholia tai eteerisiä öljyjä

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos viestistäsi!

Nykyisen lain mukaan alkoholijuoman tai väkiviinan valmistukseen soveliaan välineen, laitteen, tarvikkeen, aineen tai valmisteen tahallista maahantuontia ja myymistä tarkoituksena sen käyttäminen alkoholijuoman tai väkiviinan laittomaan valmistukseen pidetään alkoholirikkomuksena, josta voidaan tuomita sakkorangaistus. Samoin alkoholirikkomuksena pidetään sitä, että henkilö tahallaan pitää hallussaan alkoholijuoman tai väkiviinan valmistukseen soveliasta laitetta tai välinettä olosuhteissa, joista johtuen on perusteltua aihetta otaksua, että kyseistä laitetta tai välinettä käytetään alkoholijuoman tai väkiviinan laittomaan valmistukseen. Laissa tarkoitettuna laitteena tai välineenä on yleensä käytännössä katsottu tarkoitettavan nimenomaan tislauslaitetta.

Kysymyksesi osalta voidaan huomioida, että 1.3.2018 tulee voimaan uusi alkoholilaki, jossa mainitsemiasi tekoja ei enää kriminalisoida alkoholirikkomuksina.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]