Saako vanhempi siirtää nuoren käyttötililtä rahaa nuoren säästötilille ilman nuoren lupaa? Rahat ovat kesätöillä ansaitut, eikä nuori pääse säästötiliinsä käsiksi.

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Vajaavaltaisella tarkoitetaan muun muassa alle 18-vuotiasta henkilöä eli alaikäistä.

Lain mukaan vajaavaltaisella on oikeus määrätä siitä, minkä hän on vajaavaltaisuuden aikana omalla työllään ansainnut. Vajaavaltaisella on oikeus määrätä myös edellä mainitun omaisuuden tuotosta sekä siitä, mikä on tullut tällaisen omaisuuden sijaan.

Jos vajaavaltainen käyttää oikeuttaan tavalla, joka on selvästi vastoin hänen etuaan tai jos siihen on ilmeinen vaara, edunvalvoja voi ottaa hoitoonsa alaikäisen omalla työllään ansaittua omaisuutta siltä osin kuin se on tarpeen vajaavaltaisen edun suojaamiseksi. Kun toimenpide koskee vajaavaltaisen työansiota, siihen on hankittava holhousviranomaisen suostumus.

Näin ollen koska olet huoltajana alaikäisen lapsesi edunvalvoja, et voi lain mukaan määrätä lapsesi työansioista ilman edellä mainittua perustetta. Mikäli peruste määräämiselle olisi, tulisi sinun kuitenkin hankkia holhousviranomaisen suostumus.


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]