Minulla oli talo ulosmitattuna ja siitä suoritettiin vapaa myynti, joka ei johtanut kauppaan. Vapaan myynnin toimeksianto loppui.
Sitten muutamaa kuukautta myöhemmin pidettiin huutokauppa ja yhtään tarjousta ei tullut. Nyt oli siis pidetty kaksi kauppaa.

Huutokaupan jälkeen ulosottomies ilmoitti, että etuoikeus-saatava pankki oli ilmoittanut tarjoavansa talosta hintaa, joka oli noin alle puolet käyvästä hinnasta.

Sitten muutamaa päivää tämän jälkeen ulosottomies ilmoitti, että hinta oli hyväksytty mutta ostaja olikin nyt yksityishenkilö ja sillä samalla hinnalla, minkä pankki oli tarjonnut.

Eikö ulosoton olisi pitänyt raueta, kun kahdessa myynnissä ei kauppaa syntynyt?
Eihän kohdetta olisi enää tämän jälkeen saanut myydä? Onko kauppa tällöin mitätön?

Yt. Hemppa

1 vastaus


Minilex

9 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Jollei kiinteistöä ole saatu myytyä ensimmäisellä kerralla, järjestetään toinen ja erityisestä syystä kolmas huutokauppa tai vapaa myynti. Jos kuitenkaan uutta myyntiä ei järjestetä esimerkiksi sen vuoksi, että ulosottomies arvioi, ettei uudessa myynnissä saada suurempaa kertymää kuin aiemmassakaan myynnissä taikka jollei omaisuus tule myydyksi uudessa myynnissä, ulosmittaus peruutetaan. Näin ollen ulosmittaus peruutetaan vasta kolmannen huutokaupan tai vapaan myynnin jälkeen, joten kiinteistö on voitu myydä ja kauppa on pätevä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]