Hei!
Miten on...kannattaako nostaa tarvittaessa oikeusjuttu seuraavasta autokauppa-asiasta. Ostin yksityiseltä käytetyn auton. Kauppaa hierottaessa renkaidenkuntotiedusteluun vastasi myyjä sähköpostitse "kesärenkaat uudenveroiset". Autokaupat tehtiin lauantaina...hinta 2900eur. Myyjä on kaupungista X .. kesärenkaat olivat talvisäilössä kaupungissa Y. Lopullisesta hinnasta pidätettiin lauantaina 300 eur kesärenkaiden toimitusta vastaan. Myyjä toimitti renkaat maanantai-iltana. Maksoin tuon loppuosan kauppahinnasta. Sisällä valossa huomaan, että renkaat eivät ole lainkaan"uuden veroiset" Mitattu urasyvyydenminimimitta 1,5mm. Käytännössä tarvitaan uudet kesärenkaat ...400-500eur. Myyjä haluton vastaamaan minkäänlaiseen kompensaatiotiedusteluun. Siis ...kannattaako alkaa käräjöimään?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Kauppalain mukaan, jos tavarassa on virhe eikä se johdu ostajasta tai ostajan puolella olevasta seikasta, ostaja saa vaatia virheen korjaamista, uutta toimitusta tai hinnanalennusta taikka purkaa kaupan. Kun tavara on luovutettu, ostajan on tarkastettava se hyvän tavan mukaisesti niin pian kuin mahdollista. Ostajan tulee ilmoittaa myyjälle tavaran virheestä kohtuullisen ajan kuluessa ja samalla esittää vaatimuksensa.

Jollei virheen korjaaminen tai uusi toimitus tule kysymykseen taikka jollei sitä suoriteta kohtuullisessa ajassa reklamaatiosta, ostaja saa vaatia hinnanalennusta tai purkaa kaupan. Kaupan purkaminen virheen vuoksi on mahdollista, jos sopimusrikkomuksella on ostajalle olennainen merkitys ja myyjä käsitti tämän tai hänen olisi pitänyt se käsittää.

Tavarassa on virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on antanut tavaran ominaisuuksista tai käytöstä tavaraa markkinoitaessa tai muuten ennen kaupantekoa ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan. Jos myyjä on ilmoittanut kesärenkaiden olevan uudenveroiset, mutta näin ei todellisuudessa ole, on tavarassa virhe. Ostajalla on siis mahdollisuus esittää myyjälle edellä mainittuja vaatimuksia.

Ostaja ei saa virheenä vedota seikkaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]