Sain yksipuolisen tuomion käräjäoikeudelta. En tullut jostain syystä vastanneeksi kirjallisesti, vaan allekirjoitin saantitodistuksen ja toimitin sen oikeudelle. Olen käynyt oikeusavustajan luona eilen, mutta hän oli sitä mieltä, että tälle asialle ei voida tehdä mitään. Takaisinsaannista puhuttiin, mutta oikeusavustaja oli sitä mieltä, että se ei kannata. Jos ymmärsin oikein hänen sanomansa, niin se menisi suuliseen käsittelyyn ja tulisi minulle vielä kalliimmaksi. Velka koskee Vivus lainaa.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Kiitos viestistäsi.

Jos vastaaja ei vastaa kanteeseen, annetaan varsinkin selvissä velkomusasioissa yksipuolinen tuomio. Yksipuolinen tuomio annetaan myös silloin, jos vastaaja ei vastauksessaan esitä mitään vastustamisperustetta tai hän vetoaa vastauksessaan selvästi asiaan vaikuttamattomaan perusteeseen. Pelkkä kanteen vastustaminen ei siis riitä yksipuolisen tuomion välttämiseksi, vaan vastauksessa on tuotava esille asioita, joista voidaan todeta kanteen olevan tavalla tai toisella aiheeton.

Yksipuolisen tuomioon voidaan hakea muutosta takaisinsaanti nimisellä muutoksenhakukeinolla. Takaisinsaannilla asia voidaan saattaa uudelleen käsiteltäväksi tuomioistuimessa. Takaisinsaantia kannattaa käyttää, jos haaste on ollut esimerkiksi täysin aiheeton. Valitettavasti en pysty antamillasi tiedoilla arvioimaan, kannattaako käyttää takaisinsaantia. Jos asia vielä askarruttaa sinua, kannattaa soittaa lakipuhelimeen, jotta takaisinsaannin edellytykset voidaan arvioida tarkemmin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]