Jos sivusto vaatii allekirjoituksen lähetettyyn lomakkeeseen, mutta et voi syystä tai toisesta skannata lomaketta: käykö pankkitunnuksilla kirjautuminen ko. sivustolle ns. digitaalisesta allekirjoituksesta jos sivusto ei erikseen digi allekirjoitus mahdollisuutta tarjoa?

1 vastaus


756 vastausta

Hei ja kiitos kysymyksestänne!

Sähköisten allekirjoitusten pätevyyttä sääntelee paitsi EU:n eIDAS-asetus myös sähköisistä allekirjoituksista annettu kansallinen laki. Kyseiset säädökset kuitenkin sääntelevät vain tapauksia, joissa palveluntarjoajan toimesta valittu sähköisen allekirjoituksen muoto yksilöi tunnistautumisen nimenomaan allekirjoitusta varten.

Mikäli sivustolle voi sinänsä kirjautua pankkitunnuksilla, tämä yksilöi kyllä mahdollisen sivustolla solmitun oikeustoimen allekirjoittajan, mutta kirjautuminen sivustolle ei varmenna kuitenkaan varsinaista kyseistä oikeustoimea koskevaa allekirjoitusta tehdyksi asianmukaisesti. Mikäli palveluntarjoaja tarjoaa mahdollisuuden allekirjoittaa lomakkeen vain käsin ja palauttaa allekirjoitetun lomakkeen skannattuna taikka liittää sähköisesti lomakkeeseen muunlainen hyväksyttävä sähköinen kuin vahvan tunnistautumisen mukainen allekirjoitus, tulisi lähtökohtaisesti käyttää näitä tapoja allekirjoittaa lomake, jotta voidaan pätevästi osoittaa allekirjoittaja, allekirjoitustarkoitus ja itse allekirjoitus. Katsoisimme, ettei tapauskuvauksenne mukaan pankkitunnuksilla kirjautuminen sivustolle riitä sellaisenaan osoittamaan allekirjoituksen pätevyyttä tässä tapauksessa. Mikäli teillä on ongelmia allekirjoittaa asiakirja palveluntarjoajan haluamalla tavalla, suosittelemme ottamaan yhteyttä kyseiseen palveluntarjoajaan ongelman korjaamista varten.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]