Tämä saattaa olla naurettava aihe, mutta itseäni alkaa ärsyttää. Lainasin yli vuosi sitten tutulleni muutaman videopelin, ja hän muutti eri paikkakunnalle. Olen yrittänyt sopia palauttamisesta niin tapaamisella, kuin sillä että maksaisin postikulut. Tapaamiselle sovittuna päivänä hän kuitenkaan ei ota mitään yhteyttä, vaikka kysyn parin tunnin välein että onko hän tulossa, vai sovitaanko että hän lähettää ne postitse. Jokaisen viestin hän on nähnyt, eikä ole lähes viikkoon vastannut, vaikka olen huudellut perään asiallisella tekstillä niin whatsapissa kuin hänen FB -seinälläänkin.
Voiko tälle tehdä mitään, jos hän jatkaa välttelyä? En ole tehnyt mitään mikä selittäisi hänen käytöksensä, ja olen ollut koko ajan asiallinen, ja antanut joitakin päiviä aikaa vastata, jos hänellä onkin kiire.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Lainattu omaisuus kuuluu aina esineen omistajalle, jolla on oikeus päättää esineen käytöstä ja lainaamisen ehdoista. Lisäksi esineen lainannutta osapuolta on toistuvasti muistutettu lainatun omaisuuden palauttamisesta, minkä vuoksi lainattu omaisuus, eli tapauksessanne kyseessä oleva videopeli, ei ole voinut edes unohduksen kautta siirtyä toisen osapuolen omistukseen. Teillä on siis ehdottomasti oikeus saada omaisuutenne takaisin sen lainanneelta.

Hankalaksi tilanteen tekee se, ettei omaisuutta haluta vapaaehtoisesti palauttaa alkuperäiselle omistajalle. Kyseessä oleva omaisuus on lisäksi taloudelliselta arvoltaan melko vähäinen, minkä vuoksi mittaviin turvaamistoimenpiteisiin ryhtyminen ei liene tarkoituksenmukaista tai edes mahdollista. Parasta olisi saaa asia selvitetyksi osapuolten välillä keskustellen. Viimesijainen keino voisi olla rikosilmoituksen tekeminen anastetusta omaisuudesta, minkä tekemiseen lakimiehemme antavat mielellään neuvoja.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]