Jos leski käyttää hallintaoikeuttaan asuntoon jossa ovat asuneet yhdessä, säilyykö rintaperillisilläkin kuitenkin omistus tähän asuntoon vai siirtyykö hallintaoikeuden kautta omistus kokonaan leskelle?

1 vastaus


Minilex

Mrs.

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Perimysjärjestyksessä ensimmäisinä ovat rintaperilliset. Jos perittävä oli naimisissa eikä häneltä ole jäänyt rintaperillistä, menee jäämistö eloonjääneelle puolisolle. Leski perii siis vain, jos perinnönjättäjällä ei ole rintaperillisiä. Rintaperillinen on vainajan suoraan alenevassa polvessa oleva perillinen eli lapsi tai lapsenlapsi. Leski voi tosin periä myös testamentilla, jos perinnönjättäjä on testamentissaan määrännyt esimerkiksi omistamansa kiinteistön leskelle.

Rintaperillisen jakovaatimuksen ja testamentinsaajan oikeuden estämättä eloonjäänyt puoliso saa pitää jakamattomana hallinnassaan puolisoiden yhteisenä kotina käytetyn tai muun jäämistöön kuuluvan eloonjääneen puolison kodiksi sopivan asunnon, jollei kodiksi sopivaa asuntoa sisälly eloonjääneen puolison varallisuuteen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vaikka omistusoikeus siirtyy rintaperillisille ja perilliset ovat jakaneet jäämistön muilta osin, on leskellä oikeus pitää yhteistä asuntoa hallinnassaan kuolemaansa asti, jos hänellä ei itsellään ole kodiksi sopivaa asuntoa. Yhteinen asunto siirtyy rintaperillisten hallintaan lesken kuoltua. Omistusoikeus ei siirry hallintaoikeuden kautta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]