Hei, rikonko yksityisyyden suojaa tai jotain muuta lakia jos tutkin ja otan valokuvia kirjahyllyyn jätetystä aviopuolison henkilökohtaisesta kalenterista ? Tarkoituksena käyttää kuvia tarvittaessa todisteena, ensisijaisesti KELA:lle, toki jos asia lähtee käsistä niin jopa oikeudessa. Siis jos ilmiannan hänet sosiaalietuuksien väärinkäytöstä, pimeistä töistä, ja asia menisi tutkintaan, ettei itseäni syytetä perättömästä lausumasta. Käsittääkseni kalentereita, tai päiväkirjoja ei suojaa kirjesalaisuus, eikä tuo loukkaa yksityisyydensuojaa koska ei tarkoitus julkisesti levittää tietoa. Ja kyllä, avioero menossa.

1 vastaus


Minilex

33 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Jokaisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on lailla turvattu. Suomessa on voimassa myös ns. kirjesalaisuus. Kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. Toiselle henkilölle osoitetun tekstiviestin tai sähköpostiviestin lukeminen on kiellettyä.
Henkilökohtaista kalenteria ei suoraan laissa mainita.

Suosittelisin kuitenkin olemaan yhteydessä lakimieheen, jotta voit varmistua siitä, että varmasti saat toimittaa puolisosi kalenterin todistusaineistoksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »