-Kysyisin seuraavaa:jos on yksityistien osakas, mutta ei ollenkaan käytä/ole vuosiin käyttänyt,pitääkö tiemaksu kuitenkin suorittaa?
Kiitos vastauksesta!

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi. Yksityistiellä ja tieoikeudella turvataan yleensä kulkuyhteys osakkaan omistamalle kiinteistölle. Myös tiemaksu määräytyy laskennallisen käytön ja esimerkiksi tieosakkaan kiinteistön laadun ja pinta-alan mukaisesti.

Jos tietä ei enää tarvita kiinteistöä varten sen takia, että kiinteistölle on saatu muu kulkuyhteys tai olosuhteissa muutoin on tapahtunut olennainen muutos, tieosakas voi vaatia, että hänen kiinteistölleen kuuluva tieoikeus lakkautetaan ja hänet vapautetaan tienpitovelvollisuudesta. Tieoikeuden lakkauttaminen ja tienpitovelvollisuudesta vapauttaminen ratkaistaan tietoimituksessa, tai tielautakunnan tai tieosakkaiden muodostaessa tiekunnan, tämän päätöksellä. Tieoikeus voidaan siis lakkauttaa, jos se on käynyt kokonaan tarpeettomaksi, mutta pelkästään se, että tien käyttö on osakkaan kohdalla vähäistä ei yksinään vapauta tiemaksun suorittamisesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »