Hei, onko yksityiselämää loukkaavantiedon levittäminen että tyttöystävän vanhempi on levitellyt meidän henkilökohtaisia asioita heidän sukulaisille ja sitä kautta aiheuttanut harmia? Tai että hän yrittää estää kaikella mahdollisella keinolla meidän tapailun ja seurustelun?

1 vastaus


Minilex

14 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos kysymyksestänne! Rikoslain mukaan yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä on kyse silloin, kun joku oikeudettomasti joukkotiedotusvälineitä käyttämällä tai muuten toimittaa lukuisten ihmisten saataville toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle. Yksityiselämän tiedon levittäminen voi myös olla sellaista, joka on omiaan aiheuttaa häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Kuvailemassanne tapauksessa olennaista on se, kuinka suuren piirin tietoon henkilökohtaisia asioitanne on esitetty. Esimerkiksi tiedon esittäminen julkisesti tietoverkossa voi tavoittaa suurenkin piirin ihmisiä, mutta mikäli asioitanne ei ole esitetty lukuisille ihmisille, ei teko täytä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämistä koskevaa tunnusmerkistöä.

Jotta teko täyttäisi vielä mainitun rikoksen tunnusmerkistön, täytyy sen olla lisäksi omiaan aiheuttamaan loukatulle kärsimystä. Kertomanne mukaan näin onkin ollut. Tältä osin kuitenkin "on omiaan" ilmaisulla viitataan myös tietynlaiseen objektiiviseen tasoon kärsimyksen määrän suhteen. Teon tulee siis olla sellainen, että sen voidaan yleisesti ajatella aiheuttavan kärsimystä suurelle osalle sellaisista ihmisistä, joihin se kohdistuu.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »