Hei! Haluaisin kysyä rikonko jotain lakia, jos jaan Instagramin direct messagessa eli yksityisviestinä tulleen viestin screenshottina julkiseksi 24 tunniksi? Entä voiko toinen osapuoli tällaisesta tehdä esimerkiksi kunnianloukkaussyytteen, jos viestin sisältö on sellainen ettei hän välttämättä halua sitä muiden näkyville ja olisi omiaan pilaamaan esimerkiksi hänen maineensa? Viesti sisältää siis seksuaalista ehdottelua minulle.

1 vastaus


Minilex

63 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Rikoslain mukaan yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä tuomitaan henkilö, joka oikeudettomasti joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä tuomitaan sakkoa. Screenshotin julkaisemista Instagramissa toisen lähettämästä yksityisviestistä voidaan pitää yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisenä, eikä se ole sallittua.

Mikäli toinen osapuoli lähettää sinulle häirintätarkoituksessa toistuvasti viestejä siten, että se on omiaan aiheuttamaan sinulle huomattavaa häiriötä tai haittaa, voidaan toisen osapuolen syyksi lukea viestintärauhan rikkominen, josta voi tehdä rikosilmoituksen poliisille.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »