jos on velkajärjestelyssä, pystyykö ulosotto viemään taloa ? ulosottomies on tulossa 14.4 käymään, miten voi turvata ettei lähde talo alta ? voiko testamentata tyttärelle ennakkoperintönä tms ??

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Velkajärjestelyn alettua velallisen omaisuutta ei saa ulosmitata velkajärjestelyyn kuuluvasta velasta lukuun ottamatta etuoikeutettua elatusapuvelkaa. Kiellon vastainen ulosmittaus on tehoton. Ulosmittaushakemuksen käsittely keskeytetään. Jos ulosmittaus on jo toimitettu, täytäntöönpano on keskeytettävä ja ulosottomiehen on säilytettävä haltuun ottamansa omaisuus. Olennaista siis on, kuuluuko talo velkajärjestelyn piiriin.

Talon testamenttaamisen osalta kyseeseen tulisi mitä luultavimmin keinotekoinen järjestely. Ulosottokaaren mukaisesti väite siitä, että omaisuus kuuluu sivulliselle, ei estä omaisuuden ulosmittaamista, jos sellaista oikeudellista muotoa, esimerkiksi ennakkoperintöä, ilmeisesti käytetään ulosoton välttämiseksi tai omaisuuden pitämiseksi velkojien ulottumattomissa. Näin ollen talon luovuttaminen ennakkoperintönä tyttärelle ulosoton välttämiseksi ei ole mahdollista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »