Voiko poliisi määrätä väliaikaiseen ajo kiellon kun on kolme sakkoa kahdessa vuodessa? Yhden ylinopeuden ajanut eri henkilö kameratolppaan. Poliisi ei vaivaudu katsomaan kameran kuvaa vaan määräsi ajokieltoa.

1 vastaus


Minilex

43 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Ajokorttilain mukaan poliisin on määrättävä ajo-oikeuden haltija ajokieltoon, jos ajo-oikeuden haltija on vähintään neljästi kahden vuoden tai kolmesti vuoden kuluessa syyllistynyt nopeusrajoituksen rikkomiseen.

Auton ajo-oikeuden haltija on kuitenkin yllä mainitusta poiketen määrättävä ajokieltoon, jos hän auton ensimmäisen ajo-oikeuden saamista seuraavan kahden vuoden aikana syyllistyy kolmesti kahden vuoden tai kahdesti yhden vuoden sisällä nopeusrajoituksen rikkomiseen. Nuorilla ajo-oikeuden haltijoilla on siis tiukemmat säännöt.

Poliisi voi siis määrätä väliaikaiseen ajokieltoon, jos kyseiset kolme sakkoa kahdessa vuodessa on saatu auton ensimmäisen ajo-oikeuden saamista seuraavan kahden vuoden aikana.

Sakon mukana tulee vastustamisilmoitus ja ohjeet sen täyttämistä varten. Voit siis vastustaa sakkoa ja palauttaa kyseisen ilmoituksen oikean kuljettajan tiedoilla ja tunnustuksella. Rikesakon saanut voi vastustaa sakkoa ilmoittamalla siitä tekopaikan poliisille 30 päivän kuluessa siitä, kun hän sai sakosta tiedon.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »