Olisiko laitonta opettaa lapselleen väärät nimitykset eri asioille? Esimerkiksi pienestä pitäen lapselle opetettaisiin että pöydän nimi on auto, oranssi tarkoittaa sinistä ja pallo on kuutio. Mitä tästä voisi seurata vai olisiko se periaatteessa täysin laillista? (Huom. En suunnittele toimivani näin, kysyn vain puhtaasta mielenkiinnosta!)

1 vastaus


Minilex

49 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Sinänsä mikään laki ei estä väärien nimitysten opettamista lapselle. Eihän tällaisen lain valvominen edes olisi mahdollista. Perheellä on lähtökohtaisesti oikeus elää haluamansalaista elämää ilman, että julkinen valta siihen puuttuu.

Lapsen huollon tarkoituksena on kuitenkin lapsen tasapainoinen kehitys ja lapsen vanhempien tulee huolehtia tästä. Mikäli lapsi selkeästi ei osaisi käyttää asioista niiden oikeita nimityksiä, tämä varmasti huomattaisiin päiväkodissa tai viimeistään koulussa. Tällöin kyse saattaa olla siitä, että viranomaiset katsovat, että vanhemmat eivät kykene lastaan tasapainoisesti kasvattamaan. Mikäli vanhemmat eivät kykene turvaamaan lapselle tasapainoista kehitystä, johon varmasti asioiden oikeat nimitykset kuuluvat, saattaa asiassa tulla kyseeseen lastensuojelulliset toimenpiteet.

Tokikaan heti lasta ei voida ottaa huostaan, vaan ensisijaisena on lastensuojelun tukitoimet. Tukitoimilla pyritään tukemaan vanhempia lapsen kasvatuksessa. Lapsi on otettava huostaan mikäli lapsen kasvatusolosuhteet vakavasti vaarantavat lapsen terveyttä ja kehitystä. Toisaalta voitaisiin katsoa, että kyseessä on lapsen kehityksen vakava vaarantaminen, mikäli vanhemmat estävät lasta oppimasta puhuman kunnolla.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »