Hei! Olen erään kansalaisjärjestön hallituksessa, ja tytäryhtiön kokousedustajana 100% mantaatilla. Kysymys. Onko yhtiön Toiminnanjohtajalla mahdollista olla haliituksenjäsen, koska on tulospalkalla. Jos on mitkä asiat hänen on jäävättävä. Vastauksen tarvitsen viimeistään 30.5.

Kiitos etukäteen. Tapio

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi!

Sikäli kuin kyse on yhdistyksestä tai järjestöstä, on yhdistyslaki ja hyvän hallintotavan periaate hyvin kategorinen. Toiminnanjohtaja ei voi olla missään tilanteessa hallituksen jäsen. Toiminnanjohtajan tulee yleensä valmistella hallituksen kokouksessa läpikäytävät asiat, mutta hallituksen jäsenenä hän ei varsinaisesti voi olla.

Tämä johtuu myös siitä, että yleensä toiminnanjohtajan vastuulle kuuluu hoitaa yhdistyksen juoksevaa hallintoa muun muassa yhdistyslain sekä yhdistyksen hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti. Toiminnanjohtajana et siis voi toimia samaan aikaan hallituksen jäsenenä, sillä se synnyttää intressikonfliktin, jolloin olisit ikään kuin esimies itsellesi, ja se ei voi olla mahdollista yhdistyksessä tai yhtiössä.

Jos sinulla on muita tarkentavia kysymyksiä, on suositeltavaa olla yhteydessä asiantunteviin lakimiehiimme Minilexin lakipuhelimen välityksellä, josta varmasti saat vielä lisätietoa, jos tarvitset.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »