Hei, olen pitemmän aikaa ihmetellyt Kempeleen kunnan käytäntöä sos.tsto:n toimeentulotuki päätöksissä. Osalle hakijoista tehdään automaattisesti 2 kk:n päätös kerralla ja osalle 1 kk:n. Esim. minä ja naapurini olemme molemmat pitkä-aikais työttömiä, meillä on samat tulot, samanlaiset asunnot ja asumiskustannukset mutta naapurille tehdään aina 2kk:n päätös ja minulle 1kk:n. Eikö käytäntö pitäisi olla kaikille sama?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei
Sosiaalitoimisto noudattaa toimeentulotukilakia toimeentulotukipäätöksissään. Sen mukaan toimeentulotuki myönnetään kuukaudelta, mutta tarpeen mukaan he saavat myöntää sen myös pidemmältä tai lyhyemmältä ajalta.

Yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan kaikissa samanlaisissa tapauksissa sosiaalitoimiston täytyy tehdä samanlainen päätös. Harvoin kuitenkaan tapaukset ovat täysin samanlaisia keskenään, minkä takia päätöksetkin ovat erilaisia ihmisten kesken. Uskon, että vaikka sinun ja naapurisi tulot ja asumiskustannukset ovat samanlaiset, voivat hakemukset olla erilaiset keskenään ja tämän takia toiselle myönnetään kuukaudeksi ja toiselle kahdeksi kuukaudeksi. Voi esimerkiksi olla, että nähdään tarkoituksenmukaisemmaksi tehdä toiselle 2 kuukauden päätös ja toiselle yhden kuukauden päätös tietojen perusteella.

Käytäntö on siis sama kaikille, ketkä ovat samanlaisissa tilanteissa toimeentulotukea haettaessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »