Kiinnostaisi saada tietoa siitä onko monitoimityökalun mukana kantaminen rangaistava teko, sillä siitä ei löydy selvää tietoa finlex.fi-sivustolta. Ja jos sillekkin on löydyttävä selitys,että miksi kantaa sitä mukanaan, niin riittääkö syyksi jokapäiväinen työkaluna käyttö ja kuinka helposti tuollainen voidaan takavarikoida.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Lain mukaan puukon tai muun sellaisen teräaseen, joka on tarkoitettu työvälineeksi tai muuhun hyväksyttävään käyttöön mutta joka soveltuu henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen suorittamiseen tai sellaisella rikoksella uhkaamiseen, kantaminen mukana julkisella paikalla on kiellettyä paitsi jos työtehtävät sitä vaativat tai sen hallussa pitämiseen on jokin muu hyväksyttävä peruste.

Monitoimityökalustakin löytyy useimmiten puukko tai muu teräase, joten se voitaneen rinnastaa edellisen mukaiseksi teräaseeksi. Monitoimityökalun mukana kantaminen siis lähtökohtaisesti on laitonta, jos työtehtävät eivät sitä vaadi tai sen hallusa pitoon ei ole muuta hyväksyttävää perustetta. Käytännössä poliisi soveltaa lakia tapauskohtaisesti. Poliisi voi antaa sakkoa tai jopa takavarikoida teräaseen oman arvioinninsa mukaan. Käytännössä epäilen, että harva poliisi puuttuu monitoimityökalun mukana kantamiseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »