Saanko julkiasta some tililläni aikuisten värityskirjan väritetyn kuva? Värityskirjan copyright tekstissä lukee että 'Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään tämän julkaisun osaa ei saa kopioida, tallentaa eikä siirtää missään muodossa tai millään tavalla ilman julkaisijan kirjallista sopimusta.' Rikonko lakia jos julkiasen kuvan?

1 vastaus


Minilex

Mrs.

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, on viisainta, että värityskirjan kuvaa ei jaeta somessa.

Tekijänoikeus tuottaa yksinomaisen oikeuden määrätä teoksesta valmistamalla siitä kappaleita ja saattamalla se yleisön saataviin, muuttamattomana tai muutettuna, käännöksenä tai muunnelmana, toisessa kirjallisuus- tai taidelajissa taikka toista tekotapaa käyttäen. Kuvan jakaminen sosiaalisessa mediassa on teoksen saattamista yleisön saataviin ja tähän on oikeus vain tekijällä. Teoskappaleen omistaminen ei anna omistajalle tekijänoikeutta.

Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Näin valmistettua kappaletta ei kuitenkaan ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen tai myydä eteenpäin.

Värityskirja on ongelmallinen tekijänoikeuden kannalta. Teoksesta saattaa muunneltuna tulla itsenäinen teos. Sillä, joka on kääntänyt teoksen tai muunnellut sitä tai saattanut sen muuhun kirjallisuus- tai taidelajiin, on tekijänoikeus teokseen tässä muodossa, mutta hänellä ei ole oikeutta määrätä siitä tavalla, joka loukkaa tekijänoikeutta alkuperäisteokseen. Jos joku teosta vapaasti muuttaen on saanut aikaan uuden ja itsenäisen teoksen, ei hänen tekijänoikeutensa riipu tekijänoikeudesta alkuperäisteokseen. Väritetty kuva ei kuitenkaan liene itsenäinen teos.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »