Hei, minulla on yli vuoden ollut ex-ystäväni ompelukone, toimintakyvytön ilman virtajohtoa, jota en saanut lainaan. Olen haastanut hänet oikeuteen todistetusta kunnianloukkauksesta/törkeästä kunnianloukkauksesta. Olen parin henkilön kautta jättänyt hänelle viestiä, että tulisi noutamaan koneen pois, mutta hän ei ole sitä tehnyt. Itse en saa häneen yhteyttä, koska on vaihtanut puhnrot ym. yhteystiedot. Siksi kysynkin, että kauanko minun on velvollisuus säilyttää periaatteessa itselleni arvotonta tavaraa, vaikka hän ei pyynnöistä huolimatta tule sitä hakemaan ai kommentoi asiaa mitenkään?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi!

Rikoslain mukaan joka oikeudettomasti hävittää tai vahingoittaa toisen omaisuutta, on tuomittava vahingonteosta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi. Toisen omaisuuden rikkominen tai hävittäminen siis voi aiheuttaa syyllistymisen rikokseen eli vahingontekoon.

Suoraan laissa ei määritellä sitä, kuuluuko sinun kuitenkaan pitää hallussasi tuota esinettä loputtomiin. Yleisenä käytäntönä on ollut, että jos olet ottanut yhteyttä esineen omistajaan, ja ilmoittanut tästä, on sinulla tietyn ajan jälkeen oikeus hävittää tavaran. Kuten esimerkiksi kerrostaloyhtiöissä, tulee taloyhtiön hallituksen ilmoittaa kuusi kuukautta aikaisemmin, jos se aikoo hävittää tavaraa, jota ei korjata esimerkiksi varastotiloista pois.

Jos olet todisteellisesti ilmoittanut tälle henkilölle tilanteesta, ja aikeistasi, ja tästä on vähintäänkin 2-3 kuukautta kulunut, on oletettavaa, että voit hävittää tämän tavaran. Suosittelen kuitenkin vielä keskustelemaan lakimiestemme kanssa tarkemmin tilanteesta soittamalla Minilexin lakipuhelimeen tai jättämällä tarjouspyyntö.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »