Vuokrasopimus irtisanomisaika2kk.
Vuokralainen irtisanoo ja ensimmäisen,kk jälkeen ei enää työskentele tilassa.Maksaa sopimuksessa sovitun rahamäärän koska työmyyntiä ei ole enää,koska ei työskentele tilassa.Sopimus ei velvoita vuokralaista tekemään työtä vuokranantajalle vaan vuokralaisella on oikeus työskennellä ko.tilassa ja määrätä itse työskentelystään.
Voiko vuokran-antaja vaatia työskentelemättömältä kk.lta keskimääräistä tuolivuokraa?Ja jos näin niin miksi?

1 vastaus


Minilex

31 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Suomen oikeuskäytäntö lähtee sopimusvapaudesta, eli siitä, että oikeustoimikelpoinen henkilö saa vapaasti tehdä omia oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan koskevia oikeustoima, esimerkiksi sopimuksia. On tärkeää, että kaikissa tapauksissa mahdollisimman pitkälle noudatetaan tehtyjä sopimuksia.

Tässä tapauksessa Vuokralainen ja Vuokranantaja ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Vuokralainen ei ole velvoitettu työskentelemään tilassa. Täten Vuokranantaja on ottanut sopimusta solmiessa riskin Vuokralaisen työtahdista. Vuokralaisen on maksettava sopimuksen mukainen perusvuokra, mutta Vuokranantaja ei ole lähtökohtaisesti oikeutettu ylimääräisiin maksuihin Vuokralaiselta, jos tällä ei ole käynyt asiakkaita.

Huomioon on kuitenkin otettava kohtuus. On arvioitava, onko sopimus kohtuuton Vuokranantajaa kohtaan todellisuudessa. Merkityksekkäänä tekijänä voi olla esimerkiksi Vuokralaisen vain yhden kuukauden vuokra-aika ennen irtisanomista. Oliko tämä sopimuksen tarkoituksen mukaista? Jos sopimus todetaan kohtuuttomaksi, saatetaan sitä sovitella tuomioistuimessa kohtuullisemammaksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »