Käyn ampumassa savikiekkoja haulikolla silloin tällöin. Poikani on 11-vuotias ja on kiinnostunut harrastuksesta myös. Saanko antaa hänen kokeilla ampumista? Tiedän että ase on hänelle painava varsinaiseen harrastamiseen mutta, nyt onkin kyse vain kokeilusta. Itse tietenkin olen vieressä varmistamassa että kaikki sujuu turvallisesti.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi. Ampuma-ase lain mukaan 18 vuotta täyttänyt, jolla on oikeus ampuma-aseen hallussapitoon, saa antaa ampuma-aseen välittömässä valvonnassaan käytettäväksi, jos hän kykenee tehokkaasti valvomaan ja ohjaamaan aseen käyttäjää siten, ettei aseen käyttämisestä aiheudu vaaraa. Mitään varsinaista ikärajaa itse ampujalle ei siis ole asetettu.

Valvojan on kuitenkin varmistettava, että käyttö tapahtuu valvotusti ja turvallisesti. Välittömällä valvonnalla tarkoitetaan sitä, että ampuja on koko ajan näköyhteyden päässä valvojasta ja sellaisella etäisyydellä, että valvoja voi tehokkaasti ilman apuvälineitä ohjata ampujan toimintaa. Tärkeää on siis varmistaa, että valvojalla on koko ajan tosiasiallinen mahdollisuus puuttua valvomansa ampujan toimintaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »