Löysin bussista penkin alta suuren nipun seteleitä. Onko lainsäädännössä sanottu joku rahasumma, minkä löytäjä saa pitää?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Löytötavaroista säädetään löytötavaralaissa. Vähäarvoiseksi löytötavaraksi katsotaan löytötavara, jonka raha-arvo on enintään 20 euroa ja jolla ei ilmeisesti ole omistajalle erityistä käyttö-, tunne- tai muuta henkilökohtaista arvoa. Löytäjä saa pitää vähäarvoisen löytötavaran, mikäli tavaran omistaja ei ole tiedossa eikä omistaja ole vaikeudetta selvitettävissä.

Arvokkaammasta löytötavarasta löytäjällä on kuitenkin ilmoitettava tavaran omistajalle, tai mikäli omistaja ei ole tiedossa, toimitettava löytötavara poliisille. Löytötavaran löytäjällä on oikeus löytöpalkkioon, kun tavara on saatu takaisin oikealle omistajalleen. Tavaran omistaja on velvollinen maksamaan löytöpalkkion. Löytöpalkkion määrä on 10% löytötavaran arvosta. Mikäli tavaran omistaja ei kuitenkaan nouda löytötavaraa kolmen kuukauden kuluessa sen toimittamisesta poliisille, löytötavaran omistusoikeus siirtyy löytäjälle.

Näin ollen tulee sinun toimittaa löytämäsi rahat poliisille. Omistajan löydyttyä, olet oikeutettu löytöpalkkioon. Mikäli omistajaa ei kuitenkaan kolmen kuukauden kuluessa ilmaannu, saat pitää löytämäsi rahat.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »