Jos koulussa ala-ikäinen myy sähkötupakkaa ja jää kiinni opettajalle saako koulu pitää sähkötupakat ja luovuttaa vasta lukuvuoden päättyessä vanhemmalle?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi!

Tupakkalain mukaan tupakkaa tai tupakkatuotteita saa myydä ainoastaan vähittäismyyntiluvalla. Alaikäinen henkilö ei siis missään tilanteessa saa myydä tupakkatuotteita, joten myyminen on jo alun alkaenkin lain vastaista. On hyvä huomata, että tällainen alaikäisen harjoittama tupakkatuotteen myynti voi johtaa sakkoihin ja vahingonkorvauksiin.

Koulujen ja oppilaitosten tulee sisällyttää järjestyssääntöihinsä tupakkalain rajoitukset ja valvoa niiden noudattamista. Opettajat voivat ottaa tupakkatuotteen alaikäiseltä haltuunsa, mutta niitä ei saa ottaa väkisin pois. Jos tällainen haltuun otto suoritetaan, tulee siitä ilmoittaa alaikäisen oppilaan huoltajalle. Koulu voi pitää tuotteen siis hallussaan, eikä sillä ole velvollisuutta palauttaa tuotetta alaikäiselle. Päinvastoin tällainen tuote tulisi luovuttaa juuri vanhemmille tai hävittää.

Tupakkatuotteen myyminen ilman lupaa on lähtökohtaisesti aina rikos. Sama pätee myös muihin tupakkatuotteisiin ja esimerkiksi nuuskaan Suomessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »