Hei! Haluaisin kysyä, että saanko vastaanottaa postitse vaikkapa arvonnasta voitetun sähkötupakka tuotteet, jota en ole siis maksamalla ostanut. Laki sanoo sähkötupakan maahantuonnista näin:
Yksityishenkilö ei saa hankkia tai vastaanottaa elinkeinonharjoittajalta tupakkatuotteita, sähkösavukkeita tai nikotiininesteitä postitse, tavarankuljetuksena tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta.

Kohdassa mainitaan että "ei saa hankkia tai vastaanottaa elinkeinoharjoittajalta" jossa elinkeinoharjoittaja ilmeisesti tarkoittaa sähkötupakkatuotteita elinkeinona myyvää liikettä. Saanko siis vastaanottaa postitse sähkötupakan vaikkapa lahjana?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos yhteydenotostasi!

Kuluttajansuojalaki määrittelee etäviestinnän niin, että sillä tarkoitetaan puhelinta, postia, televisiota, tietoverkkoa ja muuta välinettä, jota voidaan käyttää sopimuksen tekemiseen ilman, että osapuolet ovat yhtä aikaa läsnä. Täten postitse lahjana vastaanotettava sähkösavuke olisi laissa tarkoitettua etäviestintää.

Yksityishenkilönä ei ole sallittua vastaanottaa esimerkiksi postitse Suomen ulkopuolelta sähkösavukkeen avulla höyrystettäväksi tarkoitettua nikotiinia sisältävää nestettä, jonka nikotiinipitoisuus on yli 20 milligrammaa millilitrassa tai jolla on lääkelain 3 §:n 1 momentin mukainen käyttötarkoitus. Nikotiinineste, jossa nikotiinia on enintään 20 milligrammaa millilitrassa ja jolla ei ole lääkelain mukaista käyttötarkoitusta, kuuluu tupakkalain piiriin.

Tupakkalaki tosiaan määrittelee, ettei yksityishenkilö saa hankkia tai vastaanottaa elinkeinonharjoittajalta tupakkatuotteita, sähkösavukkeita tai nikotiininesteitä postitse, tavarankuljetuksena tai muulla vastaavalla tavalla Suomen ulkopuolelta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »