Sain pysäköintivirhemaksun oppilaitoksen piha-alueella, joka on aluepysäköintikiellon vaikutuspiirissä.
Sallittu pysäköintialue on osoitettu liikennemerkillä nro 521 pysäköintipaikka. Liikennemerkissä on lisäkilpi, jossa on valkoinen nuoli oikealle sinisellä pohjalla. Autoni oli pysäköity yli puolenvälin liikennemerkin vasemmalle puolelle(merkki auton takana). Alue on hiekkapinnalla, joten pysäköintiruutuja ei ole merkitty.
Liikennemerkissä olevan lisäkilven voisi tulkita liikenneasetuksen merkin 551 yksisuuntainen tie mukaiseksi.
Liikenneasetuksen mukainen virallinen lisäkilpi on nro 825 vaikutusalue nuolen suuntaan, joka rajaisi pysäköintialueen reunan yksiselitteisesti.
Tein asiasta oikaisuvaatimuksen, joka hylättiin.
Olisiko perusteita valittaa virhemaksusta hallinto-oikeudelle.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Jos oikein ymmärsin, autosi oli siis osittain oikealla paikalla liikennemerkin mukaan ja osittain sen ulkopuolella.

Tieliikenneasetuksen mukaan liikennemerkin alapuolella voidaan käyttää suorakaiteen muotoista lisäkilpeä, mikäli itse liikennemerkin tarkoitusta taikka kohdetta täytyy selventää. Lisäkilpeä voidaan myös käyttää merkin vaikutusalueen ilmoittamisessa, mihin sitä tässä tilanteessa yhdessä P-merkin kanssa on käytetty. Myönnän, että nuoli on saman näköinen yksisuuntainen tie –merkin kanssa, mutta tässä tärkeintä on se, missä yhteydessä sitä käytettiin: P-merkin yhteydessä käytettynä kilpi osoittaa merkin vaikutusaluetta. Eli täsmentää sitä aluetta, johon autolla saa liikennemerkin mukaisesti pysäköidä. Mikäli kilpi olisi ollut itsekseen tien reunassa, olisi sillä tarkoitettu yksisuuntaista tietä.

Puhumasi merkki 825 ei soveltuisi lisäkilveksi, koska ainoastaan varoitusmerkin, etu-ajo-oikeus ja väistämismerkin sekä kielto- ja rajoitusmerkin lisäkilven tulee olla sellainen. Muut lisäkilvet ovat yleensä pohjaväriltään, reunuksen väriltään, tunnuskuvioiden ja tekstien väreiltä samanlaiset kuin päämerkissä. Eli tässä tilanteessa melko varmasti sinivalkeita molemmat kyltit. En näkisi aihetta lähteä valittamaan asiasta hallinto-oikeuteen, koska parkkipaikka-alue on yksiselitteisesti ilmoitettu oikeanlaisilla liikennemerkeillä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »