Hei,

Pysäköintikiekko täytyy asentaa tuulilasin sisäpuolelle näkyvään paikkaan.
Autossani ( Renault Scenic) on kuitenkin tuulilasiin kiinnittäminen hankalaa ja kiekko sopisi hyvin kuljettajan puoleisen sivuikkunan kohdalle ja voisi myös olla siinä jatkuvasti.

Onko tämä lainmukaista ? Se on helposti luettavissa siitä ja jopa usein selkeämmin, koska tuulilasi voi olla luminen tai jäinen.

Miten lainlaatija on ottanut tällaisen vaihtoehdon huomioon ?

Meillä Lohjalla pysäköinninvalvojat ovat hyvin tarkkoja ja sakotushaluisia, joten haluaisin selvän ja yksiselitteisen virallisen vastauksen tähän kysymykseen

Hannu Virta

1 vastaus


Minilex

13 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lain sanamuodon mukaisesti pysäköintikiekko on sijoitettava pysäköinnin ajaksi näkyvälle paikalle auton tuulilasin sisäpuolelle niin, että pysäköinnin alkamisaika on ulkoapäin selvästi luettavissa.

Oikeuskäytännössä on annettu ratkaisuja, joissa on linjattu tarkemmin pysäköintikiekon sijoittamista auton tuulilasissa. Sanamuodon mukaisesti näyttäisi siltä, että pysäköintikiekko on sijoitettava tuulilasin sisäpuolelle – ei siis sivuikkunan kohdalle. Pysäköintikiekon voi kuitenkin sijoittaa esimerkiksi tuulilasin yläreunaan. Sillä, että tuulilasi on luminen, on merkitystä vain pysäköinninvalvojan kannalta, eli hänen velvollisuutenaan on putsata lumia sen verran, että hän pystyy havaitsemaan pysäköintikiekon.

Jonkin verran merkitystä voidaan antaa myös vakiintuneelle pysäköinninvalvontakäytännölle, jonka mukaan pysäköintikiekko luetaan tuulilasista ajoneuvon edestä. Tämän tarkemmin pysäköintikiekon sijoittamista ei siis ole laissa säännelty, ja sijoittamiseen liittyy edelleen hieman tulkinnanvaraisia seikkoja, mutta pääsääntöisesti oikean sijoittamistavan voidaan katsoa olevan tuulilasin sisäpuolella.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »