Minilex - Lakipuhelin

Pysäköinti kielletty merkki - kirjautuminen hotellista ulos

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jätimme auton hetkeksi hotellin eteen (muu liikenne ei vaarantunut), kun kirjauduimme hotellista ulos, ja kannoimme tavarat autoon. Juuri kun menimme ulos, oli parkkipirkko laittamassa sakkolappua ikkunaan.
Kerroimme, miten asia oli, mutta hänen mielestään auto oli pysäköity kun ketään ei näkynyt auton vieressä. Kertoi myös, että pysähtyminen on sallittu auton purkua/ lastausta varten.
Sanoimme, että juuri siitähän tässä on kyse, mutta sakkoa hän ei perunut.
Lyhytaikainen pysähtyminen hotellin edessä lienee sallittua juuri tavaroiden lastauksen vuoksi, vaikka kukaan ei auton viereen jäisikään seisomaan?
Onko mitään aikamäärettä, joka pysähtymisen jälkeen aletaan lukea pysäköinniksi?

Nyt pitäisi maksaa 60€ tuosta pysähtymisestä tavaroiden lastauksen suoksi?

1 vastaus


Minilex

46 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kiitos viestistä,
Pysäköinnillä tarkoitetaan lain mukaan ajoneuvon seisottamista kuljettajan kanssa tai ilman kuljettajaa. Pysäköinnistä ei kuitenkaan ole kysymys lyhytaikaisesta ajoneuvon seisottamisesta sen vuoksi, että ajoneuvoon noustaan tai sieltä poistutaan tai vastaavasti lyhytaikaisesta ajoneuvon kuormaamisesta tai kuorman purkamisesta. Laki sisältää useampia kieltoja ajoneuvon pysäköinnistä ja pysäyttämisestä. Esimerkiksi pysäköinti yksityiselle alueelle on kielletty ilman kiinteistön haltijan tai omistajan lupaa. Ajoneuvon pysäyttäminen on sallittua lyhytaikaisesti, mikäli pysäyttämiseen on pakottavia syitä eikä läheisyydessä ole käytettävänä muuta sopivaa paikkaa. Esimerkiksi jalkakäytävälle ja pyörätielle pysäyttämisestä mainitaan vielä erikseen, että kuljettajan tulisi pysytellä ajoneuvon lähettyvillä. Näin ollen pysäköintivirhemaksun asiallisuus on kiinni erityisesti siitä, onko auton pysäyttäminen luokiteltavissa kuormaamista ja lastaamista varten vastattavaksi pysäyttämiseksi vai onko kysymyksessä ollut sellainen pidempiaikainen pysäyttäminen, jolloin pysäköintivirhemaksu on asiallisesti annettu. Mitään tarkkaa aikarajaa ei ole laissa määritelty sille, milloin pysäyttäminen luokitellaan pysäköinniksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että myös pysäyttämisestä voidaan antaa pysäköintivirhemaksu.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »