Minilex - Lakipuhelin

Psykoterapeutti laittaa ylimääräisiä käyntejä kelan piikkiin

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aloitin yksilöterapian Kelan hyväksymällä psykoterapeutilla. Ensimmäisellä käyntikerralla terapeutti otti puheeksi, että jos en joskus pääse käynnille jostain syystä, hän voi laittaa käynnin Kelan piikkiin eikä minun tarvitse maksaa mitään. Hän korosti, että jos asia tulee julki, hän menettää Kelan asiakkaat. Hyväksyin tämän, koska en pystyi maksamaan koko käyntikertaa.
Myöhemmin ilmoitin, etten opiskelujen takia pääse kolmen kuukauden päästä vakikerralleni ja muutamana muuna kertana seuraavan puolen vuoden aikana. Hän sanoi laittavansa nekin käynnit Kelan korvattaviksi, koska ei voi ottaa ketään tilalle.
Terapeuttini tekee joka tapauksessa väärin ja se vaivaa minua, mutta onko olemassa mitään, mikä velvoittaisi minua maksamaan ajoissa perumani käyntini, ja mikä on riittävä perusmisaika?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos viestistäsi!

Jos terapeutti laskuttaa Kelaa käynneistä, joita todellisuudessa ei ole tapahtunut, hän syyllistynee vähintään perusmuotoiseen petokseen. On hyvä huomioida, että terapeutin toimiessa tällä tavalla ”menetät” itsekin nämä käyntikerrat, eli ne kuluttavat Kelan vuosittaista käyntikertarajaa.

Terapeutin ja potilaan välistä toimeksiantosuhdetta ei sinänsä säännellä missään erityislaissa, eli kyseeseen tulee todennäköisesti yleiset oikeustoimen tekemistä koskevat säännökset. Yleensä yksilöterapian ”pelisäännöistä” on hyvä sopia terapeutin ja potilaan välisellä toimeksiantosopimuksella, josta selviäisi kirjallisesti myös peruutusaika ja peruutusajan jälkeen veloitettava maksu, esim. 50% käyntihinnasta. Vaikka terapiasta olisikin sovittu vain suullisesti, potilaan tulisi saada kysyessään tiedoksi myös peruutusaikaa koskevat tiedot.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »