Missä menee raja ihmisen yksityisyyteen? Minut on pysäytetty viimeisen vuoden aikana noin 50 kertaa, muutamalla kerralla taskutkin on tarkastettu. Poliisi kysyy aina samat kysymykset olenko ollut huumeiden kanssa tekemisissä, tekee huumausaineen pikatestin ja kyselee menemiset ja tulemiset ja tottakai ajokortit. Poliisit pysäyttävät melkeinpä joka kerta kun ajan niitä vastaan. Välillä tulleet useammalla autolla vilkut päällä perässä välillä siviiliautolla. Minulla on merkintä 2 vuotta sitten ajetusta ylinopeudesta ja 4 vuotta sitten kalastin luvatta ja nämä tapahtuivat lähellä utsjokea ja poliisit pysäyttelevät rovaniemellä missä asun. Välillä myös ajavat viereen parkkiin ja seuraavat mitä teen autossa. Autolla ei ole vaikutusta pysäyttelyyn sillä olen vaihtanut sitä useampaan otteeseen.

1 vastaus


Minilex

31 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Poliisilla on poliisilain mukaan oikeus pysäyttää ajoneuvo, jos se on perusteltua poliisille kuuluvan tehtävän suorittamiseksi. Ajoneuvo on poliisin antamasta merkistä pysäytettävä. Poliisilla on oikeus muun muassa tarkastaa ajoneuvon liikennekelpoisuus. Poliisin pysäytyksille ei ole määritetty mitään rajaa, kuinka usein sama henkilö voidaan pysäyttää. Usein pysäytyksissä poliisit kiinnittävät huomiota esimerkiksi ajotapaan.

Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja on myös velvollinen poliisin niin vaatiessa esittämään todistuksen ajoneuvon rekisteröinnistä tai muun asiakirjan, jonka kuljettaja on velvollinen pitämään mukanaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »