Voiko tulevan perinnön luovuttaa muille henkilöille kuin omille lapsille ellen halua sitä itse pitää? esim. puolisolleni.

1 vastaus


Minilex

23 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kyllä, perittävän kuoltua perillinen voi luovuttaa perillisasemaan ja/tai testamenttiin perustuvan perintöosuutensa jollekin toiselle kuin sijaisperillisilleen (esimerkiksi lapsilleen). Tässä tapauksessa voit siis siirtää osuutesi puolisollesi. Jotta perintöosuuden luovutus olisi pätevä, on luovutuksen oltava kirjallinen ja siinä on oltava luovuttajan allekirjoitus. Suullinen luovutus ei siis olisi pätevä. Todettakoon, että vaikka jäämistöön kuuluisi kiinteää omaisuutta, ei perintöosuuden luovuttammiseen vaadita tällöin kiinteistökaupan muotovaatimuksia täytettäväksi.

Muutama perintöosuuden luovuttamiseen liittyvää asia: ensinnäkin on syytä tietää, että perintöosuutensa luovuttava henkilö kuuluu kuolinpesään luovutuksesta huolimatta, ja saa siten osallistua pesän yhteishallintoon. Toinen huomioitava asia on luovutukseen liittyvä verotus. Luovuttajan nimittäin katsotaan ensin saaneen perinnön itselleen ja sitten lahjoittaneen osuutensa jollekin toiselle henkilölle (luovutuksensaajalle). Tästä syystä on luovutuksensaaja velvollinen maksamaan saamastaan osuudestaan ensiksi perintöveron ja sen jälkeen vielä lahjaveron ellei esimerkiksi testamentista toisin johdu.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »