Haluaisin ostaa pakettiauton. Voinko yöpyä pakettiauton tavaratilassa olevalla patjalla? Voiko tavaratilaan rakentaa kiinteästi laverin, jonka päällä voi nukkua? Seuraako tästä oikeudellisia toimia viranomaisten taholta?

1 vastaus


Minilex

59 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Autossa yöpyminen on sallittua silloin kun auto on pysäköity lainmukaisesti. Näin ollen, jos alueelle saa pysäköidä, on myös autossa yöpyminen mahdollista.
Ajoneuvon tavaratilaan rakenteiden rakentaminen voi olla sallittua tai kiellettyä riippuen siitä, miten ne toteutetaan. Ajoneuvon rakenteiden muuttaminen voi merkitä sitä, että ajoneuvo on muutoskatsastettava. Tällöin muutettujen rakenteiden on muutosten jälkeenkin täytettävä laissa vaaditut edellytykset.
Paljon helpommalla pääsee, jos rakennelma toteutetaan siten, että se ei ole osa kiinteästi kiinni ajoneuvon rakenteissa. Tällöin se voidaan ottaa autosta pois silloin kun sitä ei tarvita. Se voidaan ottaa esimerkiksi pois katsastuksen ajaksi. Rakennelma, joka ei ole kiinni auton rakenteissa, on tavallaan vain ”säilytyksessä” ajoneuvon tavaratilassa, jolloin siitä ei pitäisi tulla valitusta keneltäkään.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »