Minilex - Lakipuhelin

Opettajan vastuu turvallisesta oppimisympäristöstä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lapsi joutuu varomaan lentäviä erillaisia esineitä luokassaan. Lapseni pitää jatkossakin olla samassa tilassa opiskelemassa. Mitä mahdollisuuksia vanhemmilla on toimia .En voi pitää lasta kotonakaan opiskelemassa. Vaaratilanteet ovat olleet toistuvia ja arvaamattomia. Mikä on opettajan ja rehtorin vastuu jos tulee oppilaille vammoja.

1 vastaus


Minilex

Opiskelija

62 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Perusopetuslain 29 §:n mukaan opetukseen osallistuvalla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Opetuksen järjestäjän tulee hyväksyä järjestyssäännöt tai antaa muut sovellettavat järjestysmääräykset, joilla edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Opettaja on jakamattomassa vastuussa ryhmänsä oppilaista koko heidän koulupäivänsä ajan. Vastuu oppilaasta on sitä suurempi, mitä nuoremman oppilaan kanssa opettaja työskentelee. Opettaja ei voi siirtää vastuuta muille.

Opettajat ovatkin avainasemassa turvallisen ympäristön luomisessa. Näin ollen jokaisen opettajan on tunnettava vastuunsa ja tehtävänsä. Jos tapaturma tapahtuu, vastuullista haetaan ensisijaisesti opettajista ja toissijaisesti rehtoreista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »