Minilex - Lakipuhelin

Onko rikos käydä toisen puhelimella luvatta ja salaa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Onko rikos käydä toisen puhelimella luvatta ja salaa? Onko rikollista mennä tonkimaan toisen viestejä ja sosiaalisenmedian yksityisviestejä sekä soitettuja puheluita, jos kyseesä ei ole esim. Aviopuoliso tai seurustelukumppani?

1 vastaus


Minilex

9 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Toisen viestien luvatta lukemisella syyllistyy viestintäsalaisuuden loukkaamiseen. Viestintäsalaisuuden loukkaamisesta on siis kyse ensinnäkin silloin, kun joku avaa toiselle osoitetun kirjeen tai muun suljetun viestin taikka suojauksen murtaen hankkii tiedon sähköisesti tai muulla vastaavalla teknisellä keinolla tallennetusta, ulkopuoliselta suojatusta viestistä.

Viestintäsalaisuuden loukkaamisesta on kyse myöskin silloin, kun telesalaisuutta loukataan. Televiestillä tarkoitetaan esimerkiksi puhelua, sähkettä, datasiirtoa tai muuta vastaavaa. Näin ollen rangaistavaa on esimerkiksi muiden käymien puheluiden selville ottaminen.

Viestintäsalaisuuden loukkaamisesta on rangaistuksena sakkoa tai enintään kaksi vuotta vankeutta. On syytä huomata, että rangaistavuuteen ei vaikuta se, ovatko osapuolet parisuhteessa keskenään vai eivät.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »