Hei! Työpaikallani tuli kassaan kassavajaus 70 euroa ja työnantaja ilmoitti asiasta tekstiviestillä että jos tietää asiasta niin ilmoittautua välittömästi. en ilmoittanut mitään koska en tiedä asiasta mitään. Asiasta ei suullisesti puhuttu mitään vaan annettiin olla ajankohta heinäkuun alku. Määräaikainen työsuhde päättyi elokuun lopulla ja sen jälkeen asiasta kysyi että tiedänkö jotain ja oli katsonut videovalvontakamerasta kuvaa kun vaihdan kassaan rahaa ja ihmetteli kun kävin kaksi kertaa vaihtamassa rahaa, elikkä kyseenalaisti toimintani sen perusteella. ei suoraan sanonut syyllistävänsä minua mutta uhkaili vievänsä asian poliisille. Minä kerroin että minulla on puhdas omatunto asiasta enkä tiedä yhtään mitään.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kunnianloukkaus vaatii rikoslain mukaan valheellisen tiedon tai vihjauksen esittämistä toisestä siten, että teko on omiaan aiheuttamaan kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa taikka muuten halventaa toista.

Kuvaamassasi tilanteessa entinen työnantajasi ei ilmeisesti ole julkisesti sinua asiasta syyttänyt tai muutenkaan halventanut, eikä sinulle ole tapauksesta vahinkoa tai kärsimystä lain mukaisella tavalla syntynyt. Entisellä työntantajallasi on myös tietysti oikeus viedä asia poliisille, jos hän epäilee rikoksen tapahtuneen. Poliisi voi tutkia asiaa pidemmälle, jos siihen on syytä. Epäillyn rikoksen ilmoittaminen poliisille ei voi olla kunnianloukkaus, vaikka itse tietäisitkin, että et ole rikosta tehnyt.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »