Kolinat,töminät,hakkaaminen lattiaan,hyppiminen kestänyt yli 4v.Lähes joka päivä iltaisin ja vk-loppuisin 3-5h kerrallaan yhtäjaksoisesti.Ylittää joskus aikarajat,joita sallitaan.Hallitus sanoo normaaliksi asumisen ääniksi.Kukaan hallituksesta ei ole asunnossa kuunnellut ääniä.Hallitus antanut kuitenkin kolme varoitusta melusta.yläkertalaiset eivät usko, jatkuu.Lapset leikkii,näin sanotaan.Häiriö ylittää TV:n katsomisäänen.Talossa ei mahdollista häiriön kuuluminen kuin alaspäin,rakenteet paksut.Ei muita häiriöön puuttuneita asukkaita,yht. seiniä yksi.
Mitä voisimme tehdä melun lopettamiseksi? Tässä sairastuu hermojen suhteen,olemme iäkkäämpi pariskunta. Toiminta on ilm. tahallista, kun eivät usko. Miksi annettu varoitukset, jos normaalit elämisen äänet kyseessä?

1 vastaus


Minilex

67 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Jos suulliset ja kirjalliset huomautukset eivät riitä, taloyhtiön hallitus voi antaa varoituksen, jossa uhataan huoneiston hallintaanotolla. Se lähetetään asunnon omistajalle, jonka on toimittava, mikäli häiriötä aiheuttaa vuokralainen. Varoitus lähetetään myös tiedoksi asukkaalle.

Asunnon omistaja voi irtisanoa vuokrasuhteen tai purkaa sen, mikäli ei pidä vuokralaistensa metelöinnistä. Vuokranantaja ei tähän kuitenkaan välttämättä ryhdy. Asunto saattaa myös olla häiriköivien omistusasunto. Jos asukasta ei saada pois asunnosta, taloyhtiön yhtiökokous voi päättää asunnon hallintaanotosta. Lopulta jos häiriökäytös ei lakkaa, taloyhtiö voi hakea häätöä käräjäoikeudesta.

Tilanteessanne olisi siis nyt tärkeää saada taloyhtiön johto samalle linjalle kanssanne siitä, että kyseessä on todellakin häiritsevä meteli, sillä vain taloyhtiö voi ryhtyä jatkotoimiin tilanteessa, jossa varoitukset eivät mene perille. Mikäli taloyhtiön mielestä kyseessä edelleen on normaalit elämisen äänet, ei teillä liene muuta keinoa kuin muuttaa rauhallisempaan taloon.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »