Hei, onko minulla oikeus puhua omalla murteellani työpaikalla, vapaa-aikana tai koulussa? Oppimani murre käyttää toisesta henkilöstä puhuttaessa joko "se"-sanaa, perhesanoja kuten sun äiti, meiän mummo, tai ammattiin, arvoon tai asemaan viittaavia sanoja; "presidentti sanoi näin" tai henkilön nimeä. Murteessani ei käytetä toisesta ihmisestä "hän"-sanaa. Toinen murresana on "ketä", jolla tarkoitetaan sanoja kuka, keitä tai ketkä. Onko minulla oikeus puhua muista ihmisistä käyttämällä paikkakuntani murresanoja "se" ja "ketä?

1 vastaus


Minilex

13 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Pääsääntöisesti, jokainen voi käyttää omaa murrettaan niin työpaikalla kuin vapaa-aikanakin. Riippuen työtehtäväsi luonteesta voidaan kuitenkin edellyttää, että työntekijä käyttäisi kirjakieltä. Yhdenvertaisuuslain mukaisesti ketään ei saa kuitenkaan syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. On kuitenkin huomattava, että loukkaava kielenkäyttö ei ole sallittua.

Jos murteen käytöstäsi on aiheutunut ongelmia jossain yksittäistapauksessa, johon tarvitset tarkempaa vastausta, suosittelen soittamaan lakipuhelimeen 0600 12 450.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »