Hei.
Mulla tuli karkotuspäätös ja 3v suomen tulo kielto . Mutta mulla on oikeutenkäynti syksyllä eikä päivämäärä oo vielä tiedossa. Miten ne asiat menee sit?

1 vastaus


Minilex

69 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Jos olet valittanut karkotuspäätöksestä, päätöstä ei voida pääsääntöisesti panna täytäntöön ennen kuin asia on lainvoimaisesti ratkaistu. Tällä tarkoitetaan sitä, että päätös on tullut lopulliseksi eikä siihen voi enää hakea muutosta.

Jos karkotuspäätös on tehty sen vuoksi, että tilapäisen oleskeluluvan myöntämisen perusteena ollut seikka on poistunut, päätös voidaan kuitenkin panna täytäntöön aikaisin kahdeksantena päivänä sen jälkeen, kun päätös on annettu tiedoksi hakijalle. Tilapäisen oleskeluluvan myöntämisen perusteena on voinut olla esimerkiksi terveydellinen tai muu tosiasiallinen este, jonka vuoksi henkilö on ollut estynyt palaamaan kotimaahansa. Hallinto-oikeus voi silti tässäkin tilanteessa joko asianosaisen vaatimuksesta tai omasta aloitteestaan kieltää päätöksen täytäntöönpanon.

Jos karkotuspäätöksesi perustuu muuhun kuin tilapäisen oleskeluluvan myöntämisen perusteena olleen seikan poistumiseen, sinua ei voida karkottaa maasta ennen syksyllä järjestettävää oikeudenkäyntiä. Jos karkotuspäätös perustuu edellä mainittuun seikkaan, voit vaatia hallinto-oikeutta lykkäämään päätöksen täytäntöönpanoa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »