Asun kaupungin vuokra-asunnossa ja naapuri laittoi ulos häiritsevän tuulikellon. kaksi eri kertaa olen ovella käynyt pyytämään että ottaa sen pois ja onkin ottanut, mutta laittanut takaisin seuraavana päivänä. Isännöitsijä ei puutu tilanteeseen vaan käskee vaan käymään naapurin ovella, mutta naapuri ei usko puhetta. Nyt naapuri lähtenyt reissuun ja jätti kellon etupihalle katokseen tietäen että tulisin siitä valittamaan, eikä tämä olekaan kotona. En nähny muuta vaihtoehtoa kun käydä nostamassa kello alas ja jätin kohteliaan viestin kellon viereen. Koen, että minun kotirauhaa on rikottu tuolla häiritsevällä kilkatuksella ja kiusanteolla, mikä liittyy kellon takaisintuomisella ulos poistopyynnöistä huolimatta. Olenko nyt rikkonut jotain lakia, kun noin tein ja mitä minulle tästä seuraa?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kotirauhan rikkomisella tarkoitetaan rikoslain mukaisesti oikeudetonta tunkeutumista salaa tai toista harhauttaen kotirauhan suojaamaan paikkaan. Tällaisena kotirauhan suojaamalla paikalla voidaan pitää aidattua pihaa.

Kuitenkin myös kotirauhan rikkomista metelöimällä voidaan pitää kotirauhan rikkomisena. Tällöin myös naapurisi tuulikello voitaisiin mahdollisesti katsoa kotirauhan rikkomiseksi.

Tosiasiassa syyttäjä kuitenkin päättäisi, ovatko nämä asiat syytekynnyksen ylittäviä tekoja ja viedäänkö asia eteenpäin käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Kummassakin tapauksessa teot olisivat joka tapauksessa sen verran lieviä, että lähes varmasti selvittäisiin sakoilla jos oikeuteen jostain syystä päädyttäisiinkin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »