kysyisin tällaisesta asiasta. Isäni kuoli yllättäen vuonna 2011, meitä on 3 lasta jotka nyt omistamme yhdessä omakotitalon.Vuosien aikana olemme erittäin pahasti riitaantuneet isosiskoni kanssa ja tällä hetkellä asoiden selvittäminen ja hoitaminen hänen kanssaan on mahdotonta.olen itse nyt siinä tilanteessa että haluaisin luopua osuudestani. onko minulla mitään mahdollisuutta lahjoittaa osuuteni pikkuveljelleni? ja jos ei niin minkälaisia mahdollisuuksia minulla on selvittää tämä asia niin että pääsen eroon kaikesta yhteis omistuksessa olevasta.Onko tässä sellaisia asioita että pystyn ne itse hoitamaan vai tarvitsenko asioiden hoitoon avuksi laki ihmistä.onko perinnönjako ainoa mahdollisuus? miten lähden tästä hoitamaan asiaa eteenpäin?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Yhteisomistajuustilanteissa jokaisella omistajalla on mahdollisuus myydä osuutensa kenelle haluaa. Näin ollen sinulla on mahdollisuus myydä tai lahjoittaa osuutesi esimerkiksi veljellesi. Helpoin vaihtoehto onkin, että myyt tai lahjoitat osuutesi jollekin muista omistajista. Mahdollista on myös, että voit myydä osuutesi kenelle tahansa. Ongelmana usein kuitenkin on, että harva haluaa ostaa osuutta sellaiseen omaisuuteen, jossa muut omistajat ovat ventovieraita.

Jos omistajat eivät pääse asiassa yhteisymmärrykseen, eikä osuuksien myynti onnistu, kyseeseen tulee yhteisomistussuhteen purku. Tilanteissa, joissa omaisuus on saatu perintönä ja omaisuus on edelleen jakamaton, yhteisomistussuhteen purun suorittaa käräjäoikeuden määräämä pesänjakaja. Muussa tilanteessa purun suorittaa uskottu mies.

Pesänjakajan tai uskotun miehen ensisijaisena pyrkimyksenä on saada aikaan sovinnollinen ratkaisu yhteisomistajien kesken. Viimeisenä keinona on myyntiluvan hakeminen käräjäoikeuteen. Näin ollen pesänjakajalla tai uskotulla miehellä on viime kädessä oikeus myydä yhteisesti omistettu omaisuus elleivät omistajat pääse yhteisymmärrykseen omaisuuden kohtalosta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »