Mitä tehdä kun naapuri on häiriköiny minua reilu puoli vuotta ja kirjoittanut internettiin nimellä minusta ja häiriköinyt myös sukuani?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Et kerro kysymyksessäsi millä tavalla naapuri sinua häiriköi muuten kuin internet-kirjoituksilla. Rikoslaissa on kuitenkin säädetty kotirauhan rikkomisesta ja viestintärauhan rikkomisesta. Kotirauhan rikkomiseen syyllistyy se, joka oikeudettomasti
1) tunkeutuu taikka menee salaa tai toista harhauttaen kotirauhan suojaamaan paikkaan taikka kätkeytyy tai jää sellaiseen paikkaan tai
2) rikkoo toisen kotirauhaa metelöimällä, heittämällä esineitä tai muulla vastaavalla tavalla.

Viestintärauhan rikkomiseen taas syyllistyy se, joka häirintätarkoituksessa toistuvasti lähettää viestejä tai soittaa toiselle siten, että teko on omiaan aiheuttamaan tälle huomattavaa häiriötä tai haittaa.

Jos naapurisi siis häiriköi sinua joko tunkeutumalla kotiisi tai meteöimällä tai hajottamalla esineitä, syyllistyy hän kotirauhan rikkomiseen. Mikäli häirintä taas ilmenee naapurin lähettämillä viesteillä, syyllistyy hän viestintärauhan rikkomiseen. Lisäksi internet-kirjoitukset voivat täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Sinun tulee tehdä naapuristasi rikosilmoitus poliisille, jolloin asia tutkitaan ja naapurisi voi saada rangaistuksen aiheuttamastaan haitasta. Lisäksi voit halutessasi hakea lähestymiskieltoa naapurillesi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »