Hei. Minä "ostin" auton alkukesästä autoliikkeestä joka on yksityisyrittäjä ja maksoin siitä käsirahan 300€ ja sovittiin suullisesti että maksan loput 200€ erissä laskulla. Mihinkään en nimeäni allekirjoittanut. Laskuja en vieläkään ole saanut ja nyt selvisi että tämä myyjä valehteli minulle katsastus ajasta ja muusta. Eli olen ajanut tietämättäni verovelkaisella, katsastamattomalla autolla jonka tiedoissa ei edes nimeäni ole missään kohdassa? Voinko siis viedä auton takaisin sillä verukkeella että se on myyty minulle vieheellisin tiedoin? Kaiken logiikan mukaan minua ei voi yhdistää kauppoihin mitenkään koska rahankin maksoin käteisenä ja sitä ei mihinkään merkattu?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Kauppalain mukaan tavarassa on virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on antanut tavaran ominaisuuksista tai käytöstä tavaraa markkinoitaessa tai ennen kaupantekoa ja jos näiden tietojen voidaan olettaa vaikuttaneen tehtyyn kauppaan.

Ostaja ei kuitenkaan saa vedota virheenä asiaan, josta hänen täytyy olettaa tienneen kauppaa tehtäessä. Jos ostaja on ennen kaupantekoa tarkastanut tavaran tai ilman syytä laiminlyönyt myyjän kehotuksen tarkastaa se, ostaja ei saa virheenä vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi tarkastuksessa pitänyt havaita.

Jos tavarassa on virhe eikä se johdu ostajasta tai ostajan puolella olevasta seikasta, ostaja saa vaatia virheen korjaamista, hinnanalennusta tai purkaa kaupan sekä lisäksi vaatia vahingonkorvausta. Ostajan tulee ilmoittaa virheestä myyjälle kohtuullisen ajan kuluessa havaittuaan virheen. Kohtuullisesta ajasta voidaan poiketa jos myyjä on toiminut törkeän huolimattomasti tai kunnianvastaisesti. Jollei virheen korjaaminen tule kysymykseen tai sitä ei suoriteta kohtuullisessa ajassa reklamaatiosta saa ostaja vaatia hinnan alennusta tai kaupan purkua.

Mikäli kaupan yhteydessä on tapahtunut oikeudellinen virhe, eli auton omistaja on esimerkiksi ollut muu henkilö kuin sen myyjä, ostajalla on oikeus korvaukseen vahingosta, joka johtuu kaupantekohetkellä olemassa olleesta oikeudellisesta virheestä, josta ostaja ei tiennyt eikä hänen pitänytkään tietää.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »