Voiko ulosottovirastolta vaatia korvausta,Koska kyseinen virasto on maksanut vanhentuneita veroja vuonna 2014 noin 18000,0 e

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi!

Ulosottovirasto on valtion viranomainen, jolloin korvausta voidaan tietyissä tapauksissa vaatia valtion varoista. Ulosottokaaren mukaan valtion varoista voidaan harkinnan mukaan ilman oikeudenkäyntiä maksaa vahingonkorvausta asianosaiselle tai sivulliselle, jos valtion korvausvastuuta voidaan pitää selvänä tai korvauksen maksamista kohtuullisena.

Lisäksi valtion varoista on mahdollista saada korvausta, jos velkoja, muu oikeuden haltija, oikea omistaja tai ostaja on menettänyt oikeutensa tai kärsinyt vahinkoa. Korvausta ei kuitenkaan saa, jos asianomainen on laiminlyönyt esittää ulosottomiehelle väitteen paremmasta oikeudesta viipymättä sen jälkeen, kun hän sai tiedon oikeuttaan loukkaavasta ulosmittauksesta, tai valvoa oikeutensa asianosaiskeskustelussa.

Korvauksen saaminen ulosottovirastolta on siis hyvin tapauskohtaista. Tilanne riippuu pitkälti asianomistajan näyttötaakasta. Toisin sanoen, onko sinulla selvää näyttöä siitä, että ulosottoviraston tulisi maksaa korvauksia, ja miten olet toiminut, kun olet tämän vahingonkorvausasian huomannut?

Valitettavasti tässä kohtaa enempää informaatiota ei pysty antamaan, sillä asian ratkaisemiseksi tarvitaan vähän enemmän tietoa kokonaiskuvasta, ja siitä miten asia on edennyt kokonaisuudessaan. Suosittelen ottamaan yhteyttä Minilexin lakimiehiin soittamalla lakipuhelimeen, ja käymään asia sitten vielä tarkemmin läpi. Asia saadaan varmasti selvitettyä!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »