Harrastukseni on perhosveitsella temppujen tekeminen, halpa terätön mallini hajosi, ja haluaisin tilata ulkomailta laadukkaamman perhosveitsen, mutta en haluaisi että tulli heittäisi sen menemään, jos siinä on terä. Olen kuullut, että tietyn pituiset terät ovat laittomia, mutta en löytänyt tarkkaa lukemaa, mitkä tarkat kriteerit pitää olla veitsellä, että sen saa suomeen, sillä suomalaisella teräasekauppasivulla, on samanlaisia teräviä perhosveitsiä myynnissä. Ja jos se tullin mukaan saa tulla maahan, miten maksan Arvolisäveron?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Sellaisten veitsien maahantuonti on kielletty, joiden terä voidaan piilottaa veitsen kahvan sisään ja saada sieltä esiin jousi- tai vastaavalla voimalla. Tällaisen veitsen maahantuonnin yrittämisestä voidaan tuomita vaarallisia esineitä koskevien säännöksien rikkomisesta sakosta kahteen vuoteen vankeutta. Sensijaan sellaisen kääntöveitsen maahantuonti on sallittu, missä terä tulee esiin muuten kuin ponnahtamalla.

Mitä tulee arvonlisäveron maksamiseen, rahdin kuljettaja (esimerkiksi Posti) lähettää sinulle saapumisilmoituksen tulliselvitettävästä tavarasta, jonka jälkeen voit tehdä tulliselvityksen Tullin internetpalvelussa. Tullin nettisivuilla on selkeät ohjeet tulliselvityksen tekemiseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »