Istuttiin porukalla iltaa ja eräs vanhempi juttumies sanoi nuoruudessaan ampuneen hirven maasturista. Porukassa oli mukana lakimiehen veli joka sanoi autosta ampumisen olevan rikos koska oli kuullut veljensä joskus sanovan niin. Ei kehdattu asiaa veljeltä kysyä mutta ihan yleisesti vaan jäi mietityttämään onko autosta ammuskelu rikos. Tää juttu sattui jo kauan sitten eli on varmaan jo vanhentunut…

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kyseessä voisi siis olla metsästysrikos. Metsästysrikos yksinkertaisuudessaan tarkoittaa toimea, jolla rikotaan metsästyslakia. Mestästyslakiin on kirjattu kiellettyksi muun muassa riistaeläimen ampuminen moottoriajoneuvosta käsin. Eli kysymyksestäsi ilmenevien seikkojen perusteella mies olisi syyllistynyt metsästysrikokseen.

Mitä tulee rikoksen vanhentumiseen on todettava, että metsästyrikoksesta ankarin langetettava tuomio on enintään 2 vuotta vankeutta. Rikoslain mukaan rikos, josta ankarin mahdollinen rangaistus on yli vuosi, mutta enintään 2 vuotta vankeutta vanhenee viidessä vuodessa. Eli kyseinen metsästysrikos on vanhentunut, jos tapauksesta on kulunut yli 5 vuotta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »