Olen yli 18 vuotta ja minulla on rinnakkaislupa isäni omistamaan aseeseen. Pikkuveljeni on 16 vuotias. Onko lain mukaan mahdollista käydä metsästämässä hänen kanssaan hänen valvojana?

1 vastaus


Minilex

Opiskelija

62 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Metsästyksen aloittamiselle ei ole asetettu mitään varsinaista ikärajaa. Ennen metsästyksen aloittamista tulee suorittaa metsästäjätutkinto ja tällä tavoin metsästäjätutkinnon hyväksytyksi suorittamisen jälkeen saada metsästyskortti. Kun riistanhoitomaksu on suoritettu, metsästyskortti astuu voimaan. Oman aseen hankkimiseen täytyy hakea lupa poliisilta. Aseluvan saamisen ehtona on harrastus, johon asetta käytetään. Kun henkilöllä on näyttää metsästyskortti, katsotaan sen osoittavan metsästysharrastusta ja oikeutta ampuma-ase lupaan. Alle 15-vuotiaat voivat metsästää vain aikuisen valvonnassa. Alle 15-vuotias ei voi saada ase- tai rinnakkaislupaa. Alaikäiset, mutta 15 vuotta täyttäneet voivat hakea rinnakkaislupaa aseeseen vanhempiensa suostumuksella.

Ampuma-aselain mukaan se, joka on 18 vuotta täyttänyt ja jolla on oikeus ampuma-aseen hallussapitoon, saa antaa ampuma-aseen välittömässä valvonnassaan käytettäväksi, jos hän kykenee tehokkaasti valvomaan ja ohjaamaan aseen käyttäjää siten, ettei aseen käyttämisestä aiheudu vaaraa. Näin ollen 18 vuotta täyttänyt, jolla on oikeus pitää hallussaan ampuma-asetta, saa antaa sen valvonnassaan alaikäisen käytettäväksi. Alaikäinen voi siis ampua ja metsästää valvotusti 18 vuotta täyttäneen aseella.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »