Hei! Minkä takia on hyvin vaikeaa irtisanoa määräaikasta sopimusta esim. kuntokeskuksessa? En ymmärrä. Halusin päästä yhdestä paikasta aiemmin pois ja alkoivat hyvin vaikeaksi minua kohtaan.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Sopimusoikeuden periaatteisiin kuuluu sopimussitovuus. Tämä tarkoittaa sitä, että sopimuksen osapuolilla on oikeus luottaa siihen, että esimerkiksi määräaikainen sopimus on voimassa sopimuksessa mainitun ajan ja molemmat osapuolet ovat sitoutuneet kyseisen sopimuksen sisältöön. Sopimusosapuolet ovat siis velvollisia tekemään sopimuksen mukaisen suorituksen.

Määräaikainen sopimus solmitaan nimensä mukaisesti määräajaksi, jolloin se päättyy sopimuksessa mainittuna aikana. Osapuolilla ei lähtökohtaisesti ole irtisanomisoikeutta, vaan luottamusta järjestelyn pysyvyyteen suojataan.

Lainsäädännössä on kuitenkin poikkeustapauksia, jotka oikeuttavat määräajaksi tehdyn sopimuksen irtisanomiseen. Esimerkiksi tuomioistuin voi oikeuttaa vuokralaisen irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen ennen määräajan päättymistä, jos hän muuttaa toiselle paikkakunnalle opintojensa, työnsä tai puolisonsa työn takia. Toisin sanoen, määräaikaisen sopimuksen irtisanominen vaatii erittäin painavan syyn.

Jos osapuoli irtisanoo määräaikaisen sopimuksen perusteettomasti, voi toinen sopimuksen osapuoli vaatia sopimuksen jatkamista. Tällöin ilman perustetta irtisanoutuneen tulee tehdä sopimuksen loppuaikaiset suoritukset. On myös mahdollista, että irtisanova osapuoli suorittaa osansa vahingonkorvauksena.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »