Erosimme tyttöystäväni kanssa kesäkuussa. Tyttöystävälläni oli kaksi lasta ja itse työskentelen lasten kanssa. En ole ollut tuon kesäkuun jälkeen juuri missään tekemisissä exäni kanssa.

Nyt exäni tyttären (5v) lapsen isä hakee lähestymiskieltoa minulle tyttärensä puolesta. Koko juttu on mielestäni vain kiusantekoa. Enkä haluaisi enää olla missään tekemisissä heidän kanssaan.

Minun ei kuulemma ole pakko osallistua edes oikeudenkäyntiin, mutta mietin, että jos minulle määrätään lähestymiskielto lapseen, tuleeko se näkyviin tuossa rikosrekisteriotteessa, joka lasten kanssa työskentelyyn vaaditaan. Olen jo jutellut nykyisen pomoni kanssa ja vaaraa työn menettämiseen minulla ei ole, mutta voiko tästä olla haittaa minulle mahdollisesti tulevaisuudessa, mikäli joudun työpaikkaa vaihtamaan?

1 vastaus


Minilex

Opiskelija

62 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Lähestymiskielto merkitään poliisin sisäiseen erityiseen henkilörekisteriin (poliisiasiain tietojärjestelmä, lyhemmin Patja), josta se on vain poliisien nähtävissä. Lähestymiskieltoon määrätylle ei siis tule lähestymiskiellosta merkintää rikosrekisteriin. Lähestymiskielto on voimassa käräjäoikeuden määräämän ajan, kuitenkin enintään yhden vuoden. Perheen sisäinen lähestymiskielto on voimassa enintään kolme kuukautta. Lähestymiskielto voidaan uudistaa. Lähestymiskieltomerkintä poistuu Patja-järjestelmästä lähestymiskiellon umpeuduttua.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »