Valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta sanotaan näin.

14 §
Erityiset pätevyysvaatimukset
Ajoneuvonosturin, jonka nostokyky on yli 5 tonnia, ja torninosturin kuljettajalla on oltava asianmukainen ammattitutkinto tai suoritettuna sen soveltuva osa.

Jos kuormausnosturin kuormamomentti on yli 25 tonnimetriä ja se on tarkoitettu pääasiassa muuhun käyttöön kuin ajoneuvon kuormaamiseen, sen kuljettajalla on oltava asianmukainen ammattitutkinto tai suoritettuna sen soveltuva osa.

Kuorma-auto on katsastettu asennusnosturiksi ja kuormamomentti on 25.3 tm. Autolla tehdään pääasiassa lastausta ja purkua. Saako kuljettaja tehdä minkäänlaista asennustyötä nostimella lman nosturin kuljettajan tutkintoa?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi!

Valtioneuvoston asetus on hyvin selkeä tämän osalta. Lähtökohtaisesti ilman ammattitutkintoa kuljettaja ei saa tehdä työtä tuolla nostimella.

Valtioneuvoston asetus sisältää kuitenkin erityisen poikkeuksen. Asianomainen työsuojelupiirin työsuojelutoimisto voi erityisistä syistä myöntää työnantajalle työmaakohtaisen luvan käyttää tietyn nosturin kuljettajana henkilöä, jolla ei ole 1 tai 2 momentin mukaista pätevyyttä, jos hänellä on siihen muulla tavoin osoitettu kyky ja taito ja työntekijöiden turvallisuus on varmistettu.

Jos siis on osoitettavissa, että kuljettalla on vaadittava kyky ja taito, sekä työ tehdään aina turvallisissa olosuhteissa, voi tällaista poikkeuslupaa hakea.

Jos sinulla on muita kysymyksiä aiheeseen liittyen vielä, suosittelen ottamaan yhteyttä Minilexin lakipuhelimeen!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »