Isäni(vainaja) kuolinpesälle pankkiin jäi vuokravakuus ja nyt tilille tuli veronpalautus. Kenellä on nosto-oikeus? Lopetimme kuolinpesän nimissä toisen pankin tilin koska tässä toisessa pankissa oilvat ne vuokravakuudet. Tänne toiseen pankkiin jäivät valtakirjat kaikilta as. omaisilta. valtakirjoja oli hankala saada kun isälläni oli ympäri maata jälkeläisiä,joista tiesimme vasta kuoleman jälkeen. pitääkö taas käydä sama rumba läpi tuiki tuntemattomien ja mitättömien summien takia? Tilin lopetus myös. Miten menettelemme? Riittääkö kun pesänhoitaja hoitaa tämän asian? Perunkirjan mukaisesti ilman kaikkien valtakirjoja. Niillä ei viimeksikään ollut mitään painoarvoa, ainoastaan pesänhoitajan kiusaksi etsiä ventovieraiden henkilöllisyyksiä.

1 vastaus


Minilex

31 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei! Kiitos yhteydenotostasi!

Pankin saadessa tieto kuolemantapauksesta vainajan tilien käyttöoikeudet yleensä lakkautetaan. Käyttöoikeuksien lakkauttaminen on kuolinpesän osakkaiden edun mukaista, sillä muutoin on mahdollista, että joku käyttää vainajan tilejä käyttöoikeuden nojalla.

Jakamattoman kuolinpesän osakkaat hallitsevat yhdessä pesän omaisuutta. Kuolinpesän osakkailla on oikeus käyttää vainajan varoja ainoastaan yhdessä siihen saakka, kunnes perinnönjako on suoritettu tai osakkaiden kesken sovitaan toisin.

Vainajan pankkiasioiden hoitaminen, kuten rahan nostaminen sekä tilin sulkeminen, edellyttää kaikkien kuolinpesän osakkaiden antamia valtakirjoja.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »